Stimulente financiare pentru nou-născuți, la Rovinari

0
665

Autoritățile locale din Rovinari vor acorda stimulente financiare pentru fiecare nou-născut.  Astfel, mamicile care vor primi suma de 1500 de lei pentru primul copil și câte 1000 pentru ceilalți micuți pe care îi vor aduce pe lume. Decizia a fost luată în ședința de Consiliul Local din data de 30.01.2019.

Beneficiarii stimulentului financiar sunt nou-născuții ai căror părinți au domiciliul în orașul Rovinari de minim 5 ani inainte de nașterea copilului. Pentru a intra in posesia banilor, cei care se încadrează trebuie să întocmească un dosar care să conțină: actele de identitate ale părinților in copie și original, o cerere tipizată, buletinul de ieșire din spital sau certificatul de naștere, documente ce trebuie depuse la Direcția Publică de Asistență Socială din cadrul Primăriei Rovinari, in cel mult două luni de la nașterea celui mic.

Prin această măsură, autoritățile locale vor să încurajeze creșterea natalității, dar și să vină în sprijinul părinților, astfel încât să poată face față cheltuielilor pe care orice familie le are odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here