PSD, ALDE, PSRo, blochează, la Târgu Jiu, tot ce nu pot controla

0
986

Nesimțire dusă la extrem! Consilierii locali de la PSD, ALDE și PSRO s-au opus ca unul dintre simbolurile echipei Pandurii Târgu Jiu, fostul portar Robert Bălăeț să ocupe funcția de director al  CSM Târgu Jiu, deși a câștigat concursul organizat în acest sens. Totul pentru că, ginerele consilierului local Ion Butan, de la PSRO, cel pe care-l doreau în fruntea clubului, și prin intermediul căruia voiau să controleze totul, nu a reușit să obțină la concurs decât 10 puncte din 100, deși întrebările erau strict din legislația pe care ar fi trebuit să o cunoască dumnezeiește. În anul 2014, PSD-ul a început  dstrugerea echipei Pandurii Târgu Jiu care pe atunci era vicecampioană a României și participantă în Europa League, prin intermediul lui Mihai Prunariu, care nu s-a sfiit să le acorde colegilor de partid, Aurel Popescu și Ciprian Forescu, un procent de 10% din banii câștigați din greu de fotbaliști pe teren. Mai mult, aceștia beneficiau și de indemnizații în valoare  de 1000 de lei lunar, pentru că se ”ocupau” de clubul pe care l-au transformat într-o epavă.

Aceiași consilieri ai PSD, ALDE și PSRo s-au opus ca municipalitatea să realizeze o parcare importantă pentru locuitorii lorașului, pe spațiul din strada Geneva, spațiu care a ajuns acum în posesia unui cetățean ce are în plan construirea unui bloc în zona respectivă. Și asta nu e tot. Consilierii au dorit ca banii obținuți din parcarea de la Rodna să intre în buzunarele unor afaceriști și nu în conturile Primăriei. Paradoxal, în timp ce populația este nemulțumită și de activitatea Poliției Locale, aleșii nu vor să caute o variantă de lucru în întâmpinarea doleanțelor celor care le-au acordat votul. Consilierii locali au blocat și proiectul inițiat de edilul Marcel Romanescu, care prevedea reducerea numărului de şefi, de la cinci la unu, la Ordine Publică.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu va convoca astăzi o ședin ță de îndată a Consiliului Local pentru a dezbate problema privind Clubul Sportiv Municipal.

”Consilierii locali ai PSD, ALDE și PSRo s-au opus ca Robert Bălăeț să fie validat în fruntea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, după ce acesta a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de conducere. Vorbim despre un club unde s-ar putea antrena toți copiii pasionați de sport din municipiu, un club pe care și-l doresc cetățenii din Târgu Jiu și care, în acest moment, rămâne blocat pentru că la conducere nu a fost numită persoana pe care și-o doreau consilierii menționați.

Stimați consilieri locali ai PSD, ALDE și PSRo,

Ați ținut neapărat ca spațiul de pe Geneva, unde puteam realiza o parcare importantă pentru municipiul Târgu Jiu, să ajungă în proprietatea unui cetățean care acum se pregătește să-și construiască un bloc. V-ați împotrivit, mereu, ca parcarea de la Rodna să aducă bani municipalității, pentru ca acele sume să intre în buzunarele unor anumiți afaceriști. V-ați împotrivit schimbărilor din organigrama Poliției Locale pentru că vă erau afectate interesele de familie. Acum le luați până și copiilor din Târgu Jiu dreptul de a practica sporturi în cadrul unui club al orașului. Și tot în numele interesului propriu.

Înțeleg! Atunci când vrei să controlezi totul, nu-ți pot sta în cale interesele copiilor acestui municipiu. Nici măcar faptul că acel candidat, pe care-l doriți la conducerea CSM, nu a reușit să obțină decât 10 puncte din 100, la un concurs corect, cu subiecte din legislația pe care ar trebui să o cunoască dacă se vrea conducător al clubului.

Nu faceți decât să blocați funcționarea acestui club pe care chiar dumneavoastră l-ați propus pentru înființare! Pentru ce? Pentru că doriți să-l controlați? Până unde doriți să mergeți cu aceste demersuri absurde, împotriva intereselor cetățenilor municipiului Târgu Jiu? Primăria acestui municipiu nu este și nu va fi niciodată proprietatea domniilor voastre. Aveți, ca și mine, o datorie față de cetățenii care v-au trimis să le reprezentați interesele în acest consiliu. Interesele acelor cetățeni, nu ale dumneavoastră, și nici ale partidelor din care faceți parte!

Voi convoca, așadar, mâine, o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a dezbate serios această problemă. Tinerii din municipiul Târgu Jiu au nevoie de un club sportiv în cadrul căruia să practice sporturile pe care le iubesc”, a scris edilul de la Târgu Jiu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here