Medicul Bogdan Niculescu ia atitudine după ce Elenei Vlad i-a fost refuzat dreptul de a se apăra. Va fi audiată de o comisie formată din consilieri ce nu au legătură cu medicina

0
1536

Un medic din Gorj se revoltă după ce pneumologul Elena Vlad  a fost pasată de președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, să fie audiată de Comisia de Sănătate din cadrul instituției, care, este formată doar din membri ce nu au nici cea mai mică legătură cu medicina. Elena Vlad a cerut să i se acorde dreptul de a lămuri lucrurile în ședința de consiliu după scandalul în care a fost implicată luna trecută, când a fost acuzată că a refuzat să trateze o pacientă pe motiv de lipsă de personal și salarizare necorespunzătoare. Președintele CJ Gorj a decis însă, să-i încalce acesteia dreptul de a vorbi în fața consilierilor județeni.

”Am primit răspunsul de la dl. președinte al CJ Gorj la cererea mea privind înscrierea pe ordinea de zi a ședinței CJ din data de 28.02.2019 la rubrica diverse a audierii mele asupra unor probleme organizatorice și funcționale ale pneumologiei la nivelul SJU TG-JIU.
După 3 ani de referate și memorii, în care niciunul dintre ele nu a fost înaintat consiliului medical al SJU Tg-Jiu pentru analiză și niciunul dintre cele 2 memorii depuse președintelui CJ Gorj nu au fost înaintate Comisiei de sănătate a CJ pentru aceeași analiză, sunt trimisă la Comisia de sănătate și asistență socială.  Pentru toți care mă urmăresc și sunteți foarte mulți în ultima vreme (dovadă că ROMÂNIA NU SE PREDĂ), aș dori să știu părerea voastră dacă merită să continui efortul de a mă face auzită. Merită efortul să încerc să construiesc o structură de endoscopie bronșică la nivelul spitalului care să crească adresabilitatea pentru această examinare, care să permită și altor doctori să efectueze manevra?
Să parcurg acești pași deși până acum nu a auzit nimeni nimic numai să văd dacă pot să fac ceva sau acțiunea mea este condamnată din start la eșec din cauza faptului că cei care ne conduc aud numai ce vor ei?
Voi ce părere aveți”, a scris Elena Vlad pe facebook. 

Revoltat, medicul Bogdan Niculescu a decis să pună punctul pe ”i” și a precizat, pe pagina sa de socializare, că va merge mâine la Ședința Consiliului Județean Gorj pentru a vedea cum decurg lucrurile.

„Am aflat cu tristețe că, la nivel de Consiliu Județean, sănătatea în Gorj nu este reprezentată de nimeni care să aibă un minim de cunoștințe medicale. Doamnei Dr. Vlad, medicul care a dorit să fie audiat în plenul Consiliului Județean, i s-a oferit “șansa” de a fi audiată în Comisia de Sănătate organizată la nivelul consiliului. Insă din această comisie nu face parte nici măcar o persoană care să aiba vreo legatură cu sănătatea, nici măcar la nivel de “hobby”. De ce, când există 2 medici consilieri județeni și Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean tot consilier, nu este nici unul în această comisie? Cine să înțeleagă ce o să spună doamna dr. Elena Vlad despre organizarea unui serviciu sau cum trebuie dezvoltată sănătatea?”, a scris medicul pe pagina de socializare.

Elena Vlad a precizat că, pentru a se schimba lucrurile în cadrul unității medicale de la Târgu Jiu, iar pacienții să fie respectați și tratați corespuncător, este nevoie ca actuala conducere să-și dea demisia sau să fie demisă. În caz contrar, situația va rămâne la fel sau poate chiar se va înrăutăți.

”Mulțumesc dr. Niculescu Bogdan pentru atitudine. Mă bucur că am alături de mine în aceste momente un medic și un om extraordinar ca dumnealui. Totuși, pentru ca împreună și alături de alți colegi să schimbăm imaginea SJU Tg-Jiu, modul în care sunt tratați pacienții, modul în care se oferă servicii medicale acestora, trebuie înainte de toate ca actuala conducere să-și dea DEMISIA sau să fie DEMISĂ. Cu cât se amână mai mult această decizie cu atât situația va degenera și afectați vor fi în primul rând pacienții dar și personalul angajat. Măsura este cerută atât de opoziție dar și de sindicate”, a scris Elena Vlad pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here