Minerii mor pe capete din cauza stresului. Boza:” Care stres la locul de muncă? Dacă a ajuns un stres să muncim…?”

0
589

Angajații Complexului Energetic Oltenia mor pe capete, iar managerul companiei energetice le râde în nas. Acesta nu crede în stresul de la locul de muncă, de care salariații CEO s-au plâns în repetate rânduri. Sorinel Boza a declarat, la un post local de televiziune, că minerii nu s-au îmbolnăvit din această cauză.

„Ce stres la locul de muncă? Care stres la locul de muncă? (…) Dacă a ajuns un stres să muncim… Ce face șeful acela de-l stresează? Îl bate la cap? Credeți că nemulțumirea față de salariu cauzează o boală cardiovasculară? “, a declarat Boza.

Cinci angajați ai Complexului Energetic Oltenia au murit, în mai puțin de două luni, după ce au făcut infarct. Oamenii s-au plâns în repetate rânduri de stresul și de condițiile de la locul de muncă și au cerut reducerea vârstei de pensionare. Mai mult, aceștia au postat, pe rețelele de socializare și imagini cu nămolul din cariere și instalațiile improvizate pe care sunt nevoiți să le folosească.

”Care este speranța de viață a unui miner sau energetician din C.E.Oltenia, în vârstă de 55 de ani, cu cel puțin 35 de ani de vechime lucrați în frig, caniculă, ploi, vânt, umezeală, zgomot infernal și praf respirat, în comparație cu un alt om cu aceeași vârstă și aceeași vechime, dar din altă categorie socio-profesională, care lucrează în condiții de muncă normale și mult mai ușoare? Faceți acest studiu și veți vedea că speranța de viață a noastră, după această vârstă, este una extrem de redusă, doamnelor și domnilor guvernanți, senatori și deputați! Sunt mii de mineri și energeticieni care au contribuit intre 35 și 40 de ani la Sistemul Public de Pensii, dar care au murit și n-au mai apucat să beneficieze de contribuția lor, după o viață de muncă grea, în aceste condiții! Iar dacă o să lăsați mai departe această nedreptate pe această categorie disprețuită a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, înseamnă că ne condamnați cu cinism să muncim până la moarte!”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, după decesele angajaților CEO.

După ce a declarat că angajații CEO nu sunt stresați la locul de muncă, Sorinel Boza a spus că cei care suferă de boli cardiace vor fi duși la controale, la Policlinică.

”Am discutat cu domnul președinte al Consiliului Județean Gorj. Medici de la noi vor face o listă cu cei identificați cu boli cardiace și cei care sunt predispuși la boli cardiace și la ambulatoriul Spitalului Județean vom face un program ca în fiecare zi să putem să-i aducem pe salariați ca să putem să facem aceste controale. Va fi un  proiect destul de dificil“, a spus Sorinel Boza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here