O mână spală pe alta și amândouă PSD-ul. Proiect de hotărâre pentru anularea returnării sporurilor incasate ilegal de funcționari și aleși

0
682

Circarii PSD nu încetează să își bată joc de cetățeni si continua, zi de zi sa își dea arama pe față. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns mascarada din ședințele de consiliu pentru validarea lui Bălăeț in fruntea CSM și proiectul de hotărâre privind interzicerea participării târgujienilor la ședințe, măscăricii pesediști au comis-o din nou. Aceștia au depus in ultima ședință a Consiliului Local Târgu-Jiu, o hotărâre care șterge obligațiile unor funcționari și aleși de a restitui sporuri încasate ilegal. Proiectul nu a fost însă trecut prin comisiile de specialitate și nu are nici avizul Serviciului Juridic. „Culmea”, printre beneficiarii se află și viceprimarul Aurel Popescu, care a primit ilegal spor de dificultate. Ce-i drept e destul de greu să fii viceprimar, să iei lunar o căruță de bani și să pui bețe-n roate primarului. 14 angajați ai Primăriei Târgu Jiu, printre care  se află pe lista celor obligați să dea înapoi sporurile pe care și le-au acordat, în perioada 2014-2017. Opt dintre aceștia au apărut pe un tabel, anexat unui proiect de lege a Consiliului Local Târgu Jiu, prin care inițiatorii, consilierii PSD, ALDE și PSRo, cer amnistierea. Sumele imputate de Curtea de Conturi sunt ajung la aproape 20.000. Vicele Popescu ar fi trebuit să dea inapoi 12.102 lei. „Legea este doar pentru fraieri”, a reacționat consilierul PNL, Mihai Paraschiv după ședința de Consiliu de ieri.

Vine Guvernul (logic, tot PSD) si dă legea 78/2018 care amnistiază o parte din sumele încasate ilegal (in cazul d-lui viceprimar Aurel Popescu doar 337 milioane lei vechi). Fiind încă vreo 150 de milioane de lei vechi încasați ilegal, vine Corpul de Control al Prefectului (fost membru PSD) și recomandă amnistierea sumelor neacoperite de legea 78/2018. Fiind câteva hotărâri judecătorești care ar trebui puse în aplicare (privind sumele neamnistiate de legea 78/2018), hotărâri care spun că sumele încasate nelegal trebuiesc returnate, se găsesc totuși câțiva consilieri care spun că legea e lege doar pentru fraieri”, a scris Paraschiv pe pagina sa de socializare.

Cristian Toader Pasti, unul dintre inițiatorii proiectului este mândru de „realizarea” lui și a colegilor. PSD-istul consideră că bătaia de joc este un lucru bun.

„Am citit acel proiect de hotărâre, dar el a fost inițiat de 6 sau 7 consilieri locali, nu doar eu. Astăzi, din câte mi-au spus, era ultima zi, în care, printr-o hotărâre de consiliu, se mai puteau șterge aceste popriri. Deci am făcut un lucru bun pentru oamenii din Primăria Târgu Jiu, care e dreptul lor să nu dea niște bani aiurea”, a motivat Cristian Toader Pasti.

Și când ne gândim că sunt atâtea persoane care ridică în slăvi PSD-ul pentru 100 de lei in plus la pensie, bani pe care îi înapoiază prin facturile umflate de la o lună la alta. Pentru o pelerină, o umbrelă și o plasă cu făină și ulei nu conștientizează că alegerea lor ii va costa scump. Oare o să ne trezim vreodată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here