Ponta, convins că CCR îl va salva pe Dragnea de condamnare, pe 10 aprilie

0
501

Victor Ponta, liderul ProRomânia este convins că Liviu dragnea va scăpa de condamnare, în dosarul angajărilor fictive, miercuri, cu ajutorul Curții Constituționale. CCR se va pronunța pe 10 aprilie asupra conflictului juridic dintre Parlament și Înalta Curte, la sesizarea lui Florin Iordache. O decizie favorabilă la instanţa constituţională ar întoarce procesul în care Liviu Dragnea are o condamnare pe fond la 3 ani si 6 luni închisoare cu executare.

„Curtea Constituțională îi va rezolva problema domnului Dragnea în sensul în care va cere rejudecarea tuturor proceselor cu trei judecători. Așa încât, ce mai votăm pe 26 mai dacă pe 10 aprilie Dragnea scapă de procese. E vorba de 350 de cauze care trebuie redeschise, este vorba de peste 1.000 de inculpați care reintră practic în drepturi, este vorba de cei care au fost deja condamnați, au executat pedeapsa, vor da în judecată statul român și vor câștiga”, a declarat fostul premier.

Liderul Pro România a mai spus că sesizarea depusă de Florin Iordache la Curtea Constituțională a fost scrisă de un judecător CCR: ”Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR și a semnat-o Iordache”, a precizat Victor Ponta.

Întrebat dacă are informații despre acest fapt și știe cine este  judecătorul respectiv, Victor Ponta a răspuns: „Știu un singur lucru, că dacă aș fi în locul lui Iohannis, m-aș duce la CCR în 10 aprilie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here