Romanescu vrea să acționeze Consiliul Județean în instanță. Bugetul primit nu asigură nici cofinanțarea proiectelor europene

0
916

Revoltat că municipiul Târgu Jiu a primit bani ca pentru o comună la repartizarea bugetului pe 2019, primarul Marcel Romanescu vrea să acționeze Consiliul Județean în instanță. Edilul vrea să atace hotărârea prin care au fost repartizați banii pentru Primăria Târgu Jiu. Municipiul a primit doar 1,2 milioane de lei, bani ce nu asigură nici măcar cofinanțarea proiectelor europene.

„Mă gândesc foarte serios să atac în contencios bugetul aprobat de Consiliul Județean. Nu știu, am sau nu am șanse, dar voi ataca acea hotărâre de Consiliu Județean prin care a fost făcută acea repartiție pentru că vreau și eu să-mi explice cineva cum s-a făcut această repartiție”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Astfel, municipiul Târgu- Jiu primește o nouă lovitură din partea majorității politice PSD-ALDE, bugetul fiind împărțit cu nelipsitele interese politice.

„Uitaţi-vă la Turceni, care a primit 82 de miliarde de lei vechi. Ăsta e bugetul pe un an la Turceni, în condiţiile în care alte oraşe sau comune au zero lei sau mici sume. Văd că au apărut pe harta judeţului Gorj ”municipiile” Polovragi şi Peştişani, pentru că sumele acordate per total acestor ”municipii” sunt echivalente cu cele pentru municipiul Motru. Mare parte dintre cetăţeni sunt discriminaţi şi consideraţi ”sclavi” pe ”tarlaua” PSD. Spre exemplu, locuitorii Târgu-Jiului au ajuns «paria» cu doar 15 lei per capita, în vreme ce ai Turceniului devin ”împăraţi” cu 117 lei per capita, adică de 8 ori mai mult”, a comentat și liberalul Victor Banța.

Ca și cum nu ar fi de ajuns faptul că dezvoltarea municipiului este blocată după această decizie, consilierii locali ai PSD, ALDE, PSRo, în speţă Aurel Popescu, Eduard Lădaru şi Ion Butan, pun presiune pe buget, cerând mărirea salariilor cu 10% pentru toţi angajaţii din primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here