PSD, pus la pământ. PNL câștigă alegerile europarlamentare

0
1104

Românii au demonstrat, seara trecută, că merită mai mult.Partidul Social Democrat a fost făcut knock out de cei care și-au exercitat dreptul la vot la alegerile europarlamentare și care nu s-au mai lăsat păcăliți de promisiunile fără număr ale pesediștilor. Alegerile europarlamentare din 26 mai au rescris harta politică a României, înroșită aproape în totalitate de PSD la alegerile din decembrie 2016.

Liberalii și-a consolidat prezența în 15 județe, pe multe recucerindu-le de la PSD, care se instalase în 2016 într-o serie de fiefuri liberale. cel mai mare scor, la fel ca la parlamentarele din 2016, l-au obținut liberalii în Sibiu, organizație condusă de Raluca Turcan, și județul natal al președintelui Klaus Iohannis. Scoruri bune a mai obținut PNL în Alba, Bistrița, Vrancea, Arad sau Bihor. PNL se situează pe primul loc la alegerile europarlamentare, după numărarea a 96,94% din totalul voturilor exprimate în România, cu 26,79%, PSD se menține la 23,38%, iar Alianţa USR-PLUS are 21,41%, potrivit rezultatelor provizorii transmise de BEC.

Românii din diaspora nu au uitat data de 10 august, atunci când au fost gazați în Piața Victoriei de reprezentanții PSD, așa că au decis să le dea o lecție pe care nu o vor uita niciodată. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au format cozi uriașe pentru a putea vota la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție. Nu s-au lăsat speriați nici de ploi, nici de vânt, nici de timpii mari de așteptare sau de problemele apărute cu sistemul digital de vot. Potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a aproape 58% dintre voturile din afara țării, PSD nu a trecut pragul electoral, obținând abia 3,09% din voturi. Câștigătorul detașat al alegerilor din diaspora este USR PLUS, cu 41,43%, urmat de PNL, cu 31,37%.

La Târgu-Jiu, PNL a obținut un procent bun în municipiu, semn că oamenii chiar își doresc o schimbare după ce ani buni, orașul lui Brâncuși a fost condus de pesedistul Florin Cârciumaru. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu se declară mulțumit de rezultatul obținut de partidul din care face parte.

”Vă mulțumesc tuturor celor care ați acordat încrederea candidaților Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare. PNL Târgu Jiu a obținut un procent bun în municipiu. Eșalonul politic începe să simtă că cetățenii își doresc o schimbare radicală la nivel local. Au demonstrat asta la alegerile parțiale din 2017, și au demonstrat-o și acum. Ne-au arătat că, atunci când există voință, nu mai contează nici plimbările cu autocarul, nici încolonarea oamenilor spre secțiile de votare și nici cumpărarea de voturi. Vreau sa le mulțumesc, în special, colegilor mei de la PNL Târgu Jiu care au muncit foarte mult în aceasta campanie și mi-au fost mereu alături, indiferent de situație. Sunt oameni deosebiți și nu aș schimba această echipă pentru nimic în lume. Împreună am demonstrat că putem oferi o alternativă infinit mai bună decât a oricărei alte formațiuni politice, pentru că ne pasă de ceea ce se întâmplă la Târgu Jiu, pentru că vrem sa dezvoltam orașul, pentru că vrem sa creăm un mediu sigur pentru generațiile viitoare. Suntem, cu toții, cetățeni simpli ai acestui oraș și nu vom accepta compromisuri atunci când vine vorba de bunăstarea comunității locale”, este mesajul transmis de Marcel Romanescu. La Târgu-Jiu, rezultatele arată astfel: PSD: 23,81%, USR-PLUS 18,14%, PRO ROMANIA: 14,36%, PNL: 22,61%, ALDE 6,54% si PMP 7,44%.

România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here