Solicitare mai puțin obișnuită pentru pompierii gorjeni. Au fost chemați să ”scape” vacile unui sătean de un bou în călduri

0
353

”Ieri am primit un apel mai puțin obișnuit…

Ca să animăm puțin povestea o să-i dam un titlu și o să-i spunem “Boul lui Moș Peleus”, asta pentru că actorii principali sunt un bou și un bătrân căruia noi i-am zis Moș Peleus, tocmai pentru a nu-i da numele real. I-am zis Moș Peleus după personajul cu același nume interpretat cu succes de marele actor, târgujian de-al nostru, Horațiu Mălăele în serialul Las Fierbinti.

Povestea începe cam așa:

Dispecerul: Bună ziua! Ați sunat la pompieri! Ce urgență aveți?

-Moș Peleus: Domnule, mă scuzați că vă deranjez, am și eu două vaci și a venit un bou al…că nici nu știu al cui e, mi-a rupt gardul și vine la vacile mele…să vină domne’ o mașină aici!

-Dispecerul: Domnule, dumneavoastră sunteți rănit? Vă simțiți rău? Aveți o situație de urgență? Ceea ce ne-ați spus până acum nu reprezintă o situație de urgență care să necesite intervenția pompierilor!

-Moș Peleus: Domnule să vină o mașină pe uliță că mi-a rupt gardul, a venit la vacile mele! De 3 luni tot vine la vacile mele! Acum mi-a rupt gardul și noroc că l-am lăsat în pace că altfel nu scăpăm cu viața! Să veniți aici să vedeți! Să-și țină domne’ boul închis! Ce caută domne’ la vacile mele?

În ascultarea apelului se aflau și colegii noștri din cadrul IPJ Gorj, iar în ploaia de explicații ale lui Moș Peleus, colegul polițist tot încerca să intervină și să obțină datele de care avea nevoie pentru a rezolva situația. Cam greu să-l întrerupi pe Moș Peleus, pentru că era negru de supărare pe boul care i-a necinstit vacile. Gardul ca gardul, dar cu vacile cum rămâne?

Nu știm finalul acestei povești pentru că a fost preluat de colegii noștri polițiști care, cu siguranță, au făcut lumină în acest caz. Apel justificat sau nu? Cert este că pompierii nu sting focul de împerechere al animalelor! Noi doar salvăm animalele atunci când este cazul!

Lui Moș Peleus ce să-i transmitem? Sperăm ca stăpânul boului să-i repare gardul, iar cu rușinea văcuțelor…vorba aia: “Nu-i dracul atât de negru!” S-a întâmplat și la case mai mari! Dacă privim partea bună, poate, peste nouă luni și ceva, Moș Peleus va avea patru văcuțe, nu doar două”, au povestit reprezentanții ISU gorj pe pagina de facebook a instituției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here