Medicamente expirate de 8 ani, găsite la Spitalul din Târgu Jiu

0
6112

Este halucinant ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Nu o spunem noi ci raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății. Frigidere cu mâncare amestecată cu medicamente, lenjerie depozitată în băi, sala de operații fără apă sterilă, dar și medicamente expirate de 8 ani, sunt alte descoperiri îngrijorătoare ale inspectorilor în sănătate. Mai mult, anumiți medici din cadrul unității medicale lucrează cu anumite aparate pe care habar nu au să le folosească. De asemenea, mâncarea adusă bolnavilor este livrată cu o mașină neigienizată, de către un muncitor cu haine murdare.

”În încăperea unde este bronhoscopul nu există sursă de apă sterilă necesară clătirii finale a componentelor aparatului. Deci, pe lângă faptul că nu sunt circuite funcționale, nu există niciun sistem de sterilizare. Depozitarea materialelor se realizează necorespunzător. Au fost identificate, în cabinetul de Obstetrică- Ginecologie, în dulap, produse cu termen de valabilitate depășit. Flacoane cu alcool etilic, cu care se face dezinfecția, expirate din anul 2015, flacoane de antiseptic cu termen de expirare în mai 2018. sunt instrumente pe zona de Urologie, niște sonde care sunt expirate din anul 2011”, a dezvăluit deputatul Emanuel Ungureanu.

Raportul a fost prezentat abia după ce jurnaliștii au protestat zile la rând ca managerul unității Gigel Capotă să fie demis, fiind conștienți de neregulile din unitatea medicală. Se pare însă că mai marii județului nu pun preț pe cetățeni decât atunci când au nevoie de votul lor. Deși a demisionat din fruntea spitalului, lui Capotă i-a fost făcută cadou o altă funcție de conducere, cea de director financiar, în locul său fiind numit bunul prieten al acestuia, Dumitru Vienescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here