Copil de 8 ani, găsit mort într-un bazin cu dejecții

0
661

Copilul din localitatea Pecineaga, județul Constanța, căutat de autorități de câteva zile a fost găsit mort vineri. Băiatul de 8 ani, care a dispărut sâmbăta trecută, în jurul orei 15:00, în timp ce se juca în faţa casei sale, a fost găsit mort într-unul dintre bazinele cu dejecții de la un complex de porci din localitate.

Bițică Iulian Alexandru locuia cu tatăl său după ce părinții s-au despărțit. Copilul a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15:00, din fața casei, unde ieșise să se joace. De atunci, sute de polițiști și jandarmi, dar și scafandri, alături de voluntari, au fost implicați în căutarea băiatului.

Rolele băiatului de 8 ani au fost găsite duminică de polițiști pe o stradă din apropierea locuinței copilului. Ulterior, câinii poliţişti i-au dus pe polițiști la nişte bazine de dejecţii din apropiere unei ferme de porci şi se pare că acolo au fost găsite urme de alunecare.

Acele bazine de dejecții sunt foarte mari, au o adâncime de 6 metri și nu sunt împrejmuite. Între timp, pompierii au golit mai multe dintre ele. Operațiunea a început luni dimineață și a durat până miercuri seară, timp în care pompierii au lucrat non-stop, în ture.

Primul bazin, în care ar fi fost găsit micuțul, a fost golit până la o adâncime de 2,20 metri, pentru că mai mult de atât nu s-a putut. Pe fundul acestui bazin este foarte mult mâl, tocmai de aceea a fost adus și un sonar.

Dacă, în urma necropsiei, se va stabili că băiețelul a murit înecat, cel mai probabil pe numele proprietarului fermei, care are în grijă și bazinele respective, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, au declarat, pentru Libertatea, surse din rândul anchetatorilor. Anul trecut, același individ fusese amendat de Primărie pentru că nu a pus panouri și nu a îngrădit zona bazinelor.

Sursa: Libertatea, Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here