Viorica Dăncilă a demisionat, Ciolacu i-a luat locul. Weber, cooptat în noua conducere a PSD

0
253

Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD, iar Marcel Ciolacu a fost votat președinte interimar. De asemenea, Paul Stănescu a fost votat secretar general, în locul lui Mihai Fifor. Și Eugen Teodorovici a renunțat la funcția de președinte executiv al PSD. Anterior au renunţat la funcţiile de conducere, rând pe rând, vicepreşedinţii Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Roxana Mînzatu, Marian Oprişan şi Dragoş Benea. Biroul Permanent Național a fost dizolvat.

Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan, potrivit informațiilor Digi24. Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu. 

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber va face parte din conducerea națională a partidului.

“După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a spus Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here