Percheziții de amploare la trei parlamentari PSD. Sunt cercetați pentru luare de mită și trafic de influență

0
360

Nu mai puțin de 15 percheziții au loc, luni dimineață, în Arad și Timișoara. Procurorii DNA  Timișoara au descins la sediul PSD Arad, în locuințele a trei parlamentari, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și în casele altor suspecți.

Cei trei parlamentari vizaţi de anchetă DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, deputat PSD de Caraş Severin.

Deputatul de Arad Florin Tripa a fost deja adus la sediul DNA  Timișoara, pentru audieri.  Perchezițiile au loc într-un dosar de luare/dare de mită și trafic de influență. Dosarul are legătură cu şpăgile care se dădeau la DRDP Timişoara pentru măsluirea greutăţii camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

Ancheta a început în urmă cu 9 luni. Ofiţerii anticorupţie au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală că camionelor se plăteau şpăgi între 50 şi 100 de euro angajaţilor DRDP Timişoara. De asemenea, se presupune că mai mulţi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiţi în interesul PSD Arad.

Deputatul PSD Florin Tripa a fost adus la DNA Timişoara, el declarând reporterilor că nu ştie de ce a fost invitat la DNA şi că era în drum spre aeroport când procurorii au ajuns la el acasă.

El a spus că percheziţiile la locuinţa sa au început la 6 dimineaţa.

De asemenea, în dosar sunt vizaţi şi deputatul Dorel Căprar, dar şi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ilie Ispravnic.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here