Fetițe de clasa a IV-a, hărțuite la școală de învățătorul lor. ”Le pipăia în zonele intime”

0
684

Mai multe eleve de clasa a IV-a au acuzat că au fost hărțuite sexual de învățătorul lor. Cadrul didactic le-ar „pipăi în zonele rușinoase” și le-ar trimite „bilețele de amor”. Învățătorul acuzat de hărțuire sexuală are 21 de ani și este detașat de la Vaslui la școala gimnazială din satul Slobozia, comuna Voinești.

“Este vorba despre un învățător de vreo 21 de ani, venit proaspăt de la Vaslui. Are clasa primară și la ore pipăie fetele, le ridica în brațe…Uneia dintre fete i-a scris o scrisoare în care îi spunea că aș vrea să îți dau cadoul personal”. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet și i l-a arătat mamei care a venit la școală și a făcut panaramă. Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete. Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate. Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe”, a spus mediatorul sanitar al școlii.

Primul caz de comportament deviant din partea învățătorului a ieșit la iveală pe 17 decembrie 2019, în ziua în care s-a împărțit cadourile de Crăciun către elevii școlii. Atunci a fost găsit acel bilețel.

„Părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.

În urma unei ședințe în cadrul Consiliului de Administrație al școlii, la care au participat toți cei implicați, s-a ajuns la concluzia că faptele învățătorului nu sunt foarte grave.

„Ne-a fost adusă la cunoștință, printr-o sesizare verbală, această situație legată de comportamentul inadecvat al domnului învățător de la clasa a IV-a. Ca urmare a acestei sesizări, în primă fază am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor. În cadru Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate (n.r. inclusiv elevele care au fost hărțuite sexual de învățător) ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța elevelor. Concluzia a fost că faptele învățătorului nu sunt foarte grave. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință. De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional”, a declarat directoarea, Lorina Stegariu.

Directoarea școlii a precizat că este necesară „o anchetă mai amănunțită”, pentru a afla dacă au fost afectați și alți elevi de comportamentul învățătorului. Deocamdată, Inspectoratul Școlar Județean Iași nu s-a sesizat în acest caz.

Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here