Ciuma roșie a învins democrația! Guvernul Orban a picat, urmează mutarea lui Iohannis

0
762

Guvernul Orban a fost demis de Parlamentul României la numai trei luni și o zi de la învestire. Pentru căderea guvernului au votat 261 de senatori și deputați, cu 28 mai mult decât numărul minim necesar de 233.

Pe 4 noiembrie 2019, Guvernul Orban a fost învestit cu 240 de voturi. Moțiunea de cenzură a fost introdusă de PSD și susținută total de UDMR, ca replică la asumarea răspunderii Guvernului pentru legea alegerile locale în două tururi. Pe ultima sută de metri, și Pro România, partidul lui Victor Ponta, s-a alăturat susținătorilor moțiunii de cenzură.

Guvernul Orban rămâne deocamdată la Palatul Victoria, pentru a asigura guvernarea până când un nou guvern va fi învestit în Parlament și va depune jurământul la Palatul Cotroceni. Statutul Guvernului Orban, de azi înainte, va fi însă acela de guvern interimar, cu prerogative limitate.

Următoarea mutare va fi cea a președintelui Klaus Iohannis. Indiferent de majoritățile conjuncturale pe care le vor genera PSD, UDMR și Pro România, nominalizarea noului prim-ministru va fi atributul exclusiv al șefului statului, care tocmai ce s-a „reîncărcat” cu un vot popular masiv.

”Intra in joc Presedintele. Pas cu Pas. Aveti incredere. Romania NU va incapea din nou pe mana infractorilor, aculturalilor, baronilor, ticalosilor, neocomunistilor si mincinosilor din PSD. PNL este un partid responsabil care nu va abandona tara in mainile celor care au adus-o in situatia de azi. 21 iunie, Ziua “Z”! Incepe dansul……. Pana la Romania NORMALA mai sunt doi pasi mici…. Vor fi facuti si acestia. Nici un om responsabil nu are ce sa reproseze PNL si Guvernului sau, Guvernul Orban 1, au facut maximum de lucruri cu o majoritate formata din 8 forte politice diferite. Si vor continua sa faca…… Sfarsitul nu e aici….. Pas cu Pas spre Romania NORMALA”, a scris Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL pe pagina sa de socializare. 

Intra in joc Presedintele. Pas cu Pas. Aveti incredere. Romania NU va incapea din nou pe mana infractorilor,…

Publicată de Rares Bogdan pe Miercuri, 5 februarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here