Dosar clasat, cetățeni buni de plată pentru conductele sparte intenționat

0
260

Polițiștia a clasat dosarul în care erau cercetate zecile de avarii la conductele de alimentare cu apă de pe raza municipiului Târgu Jiu. Deși în anul 2018 jumătate din oraș a ramas fără apă și căldură iar autoritățile și cetățenii au reclamat bataia de joc marca Aparegio, polițiștii gorjeni au ajuns la concluzia că reprezentanții societății nu trebuie să răspundă penal. Asta în ciuda faptului că angajații companiei au recunoscut în fața anchetatorilor că au primit ordin să mărească presiunea la apă. Conducerea Aparegio a scăpat basma curată după cle a declarat că măsurile privind mărirea presiunii apei au fost luate pentru a depista fisurile conductelor de sub pământ. Cei care vor suporta consecințele vor fi însă tot cetățenii. Vestea privind clasarea dosarului a picat ca un trăsnet iar primarul Marcel Romanescu a reacționat dur pe pagina sa de socializare.

„Am rămas singuri în fața nedreptății. Polițiștii și Parchetul au decis că se justifică aruncarea în aer a conductelor din municipiu, provocând pagube și inundații pentru depistarea unor fisuri. Mă întreb dacă cei de la compania de furnizare a gazelor naturale pot proceda la fel?!
Argumentul pentru clasare este de noaptea minții: NU S-AU PRODUS PREJUDICII! Dar conductele distruse? Dar străzile sparte? Cetățenii care au rămas fără apă? Din ce bani au fost reparate toate acestea? Nu cumva din banii noștri? Ai cetățenilor municipiului Târgu Jiu! Cum poți să spui că nu există prejudicii? Și mai sunt declarațiile unor angajați corecți din APAREGIO care au recunoscut în fața organelor de anchetă că li s-a impus să mărească presiunea în rețea pentru a sparge acele conducte. Dar, după cum vedem, toate acestea nu contează pentru ei.
APAREGIO continuă să facă ce vrea, este liberă să-și bată joc de noi, ținută în brațe de un sistem profund corupt, acaparat de reprezentanții unui partid ce n-ar trebui să-și găsească locul în România anului 2020.
În acest caz aș vrea să cred că nu este vorba de influențe politice și de corupție. Dar îmi este tot mai greu. Vă întreb și pe dumneavoastră, dragi târgujieni: este normal să sufere cetățenii unui municipiu întreg pentru șmecheriile câtorva potentați? Este normal să se distrugă tot ce este bun, tot ce funcționează doar pentru ca cei din PSD să-și protejeze șefii și să-și păstreze colțul lor de putere? Vom continua să acceptăm astfel de mizerii? Poate că a venit timpul să scăpăm definitiv de ei. Să-i trimitem, pe toți, acolo unde le este locul, la lada de gunoi a istoriei”, a scris Romanescu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here