Șefi noi la Parchetul General, DNA și DIICOT. Iohannis a semnat decretele

0
159

Administratia Prezidentiala anunta ca Iohannis a semnat decretele de numire in fruntea marilor parchete ale persoanelor propuse de ministrul Justitiei, Catalin Predooiu. Iohannis nu a tinut cont de avizele negative ale CSM in cazul Gabrielei Scutea si al Giorgianei Hosu.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 20 februarie a.c., urmatoarele decrete:

• Decret pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioada de 3 ani;
• Decret pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioada de 3 ani;
• Decret pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioada de 3 ani.

Ministrul propus al Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, marti, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, ca ii va apara pe procurorii propusi de el la sefia Parchetului General si DIICOT, chiar daca au primit aviz negativ din partea CSM.

Sectia pentru procurori a CSM a acordat, saptamana trecuta, avize negative pentru Gabriela Scutea – propusa pentru functia de procuror general al PICCJ si pentru Giorgiana Elena Hosu – propusa la sefia DIICOT. Aviz pozitiv a primit Crin Nicu Bologa – propus sef la DNA.

Sursa: Aktual 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here