Romanescu: ”Cer autorităților să ia măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului COVID- 19”

0
189

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Laurențiu Romanescu face un apel către autorități să ia măsuri necesare pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Totul, după ce cazurile de persoane infectate cu COVID -19 s-au înmulțit alarmant.

”Cer autorităților să ia măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului Covid-19! Am cerut și voi continua să cer suspendarea cursurilor pentru că, pe de o parte, trebuie să facem o dezinfecție în unitățile de învățământ, pe de altă parte, în acest fel putem reduce riscul răspândirii acestui virus.
Nu putem să ne jucăm cu sănătatea oamenilor și să așteptăm să apară mai întâi cazuri, în loc să le prevenim! Suntem județul în care s-a înregistrat primul caz din România. Statele europene au luat măsuri ferme în acest sens. Avem deja o idee despre ce se poate întâmpla dacă nu facem nimic: Italia se confruntă cu o epidemie pe care nu o poate stăpâni. Asta trebuie să prevenim!
Am ascultat tot felul de opinii, până la unele extreme, conform cărora cei care mor sunt persoane în vârstă sau bolnavi cronici. Ei nu sunt tot oameni? Nu au dreptul să trăiască? De ce să-i supunem unui risc când putem lua măsuri de precauție? Trebuie sa luăm niște decizii care poate că nu sunt tocmai populare acum, dar ne-ar putea feri de probleme mult mai grave mai târziu. Soluții există, rămâne doar să arătăm că avem curaj!”, a scris Marcel Romanescu pe Facebook.

n prezent, în Gorj sunt 234 de persoane izolate la domicliu. La nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 15 cetățeni care au contractat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați, printre aceștia fiind și tânărul de 25 de ani din Prigoria. În carantină instituționalizată sunt 27 de persoane, alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here