Bulgar suspect de coronavirus, fugit dintr-un spital din Galați. A fost prins într-un microbuz

0
24

Un cetățean bulgar cu simptome de coronavirus a fugit dintr-un spital din Galați și a băgat șapte persoane într-un centru de carantină după ce a călătorit cu acestea într-un microbuz. Bulgarul a fost prins de polițiști și s-a ales cu dosar penal, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție din Galați, marți, la ora 22.50, Secția 5 Poliție din oraș a fost sesizată, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galați, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă.

Un echipaj de poliție a mers la fața locului și a găsit un bărbat de 27 de ani, din Bulgaria, care a declarat că s-a cazat la hotel de puțin timp, venind din Republica Moldova. Ambulanța sosită la fața locului l-a transportat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru investigații.

Miercuri, la ora 14.55, poliția a fost sesizată despre faptul că bulgarul a fugit din spital. Polițiștii au descoperit că pacientul a tăiat plasa de protecție de la geamul încăperii în care era izolat și a dispărut.

După aproximativ 15 minute, polițiștii l-au depistat la ieșirea din municipiul Galați, într-un microbuz care se îndrepta spre Bucuresti. Bărbatul a fost transportat din nou la spital. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma incidentului, șapte persoane au fost internate într-un centru de carantină din Galați. Este vorba despre pasagerii și șoferul microbuzului în care s-a urcat bulgarul, în tentativa sa de a fugi din România.

Sursa: TVR

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here