Ultima oră: Cei care se sustrag măsurilor de carantină, ridicați de poliție și plasați sub pază

0
61

Autoritățile au anunțat, în această seară, o serie de noi măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Astfel, persoanele izolate la domiciliu, care părăsesc locația fără aprobarea autorităților competente sunt conduse de forțele de ordine și plasate în carantină sub pază. Persoanele carantinate, care părăsesc locația fără acordul autorităților, vor fi plasate în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile. Persoanele menționate mai sus,  nu scapă de sancțiuni contravenționale sau penale. Măsurile se aplică de mâine.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

De asemenea, persoanele care au nevoie de susținere și locuiesc în mediul rural, având în vedere restricțiile de de circulație ce vor intra în vigoare de mâine, s-a decis ca autoritățile administrației publice locale să identifice persoanele peste 65 de ani fără aparținători, și să le acorde sprijin pentru deplasarea acestora în afara locuinței. O altă ordonanță militară prevede oficierea slujbelor in biserici fără accesul publicului, acestea putând fi transmise și online.  Măsurile se aplică imediat după publicarea ordonanțelor in Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here