România: Lichid de parbriz, vândut pe post de spirt

0
76

Poliţiştii au efectuat trei percheziţii, în comuna Filipeştii de Târg, judeţul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite că falsificau spirt, pe care îl obţineau din lichid de parbriz, conform Agerpres.

„Au fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichete cu inscripţia ‘Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern’, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific. De la locaţiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum şi produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate şi 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluţiei de parbriz”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Au fost înregistrate trei dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

„În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din Prahova, Argeş, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menţionate pe etichetă nu corespund realităţii. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, precizează IGPR.

De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 şi OUG 28/1999, în valoare totală de 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here