Românii nu vor mai plăti ratele la bănci timp de șase luni. Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență

0
106

Românii care vor solicita vor fi păsuiți de la plata ratelor la bancă, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, fără a trebui să dovedească faptul că au fost afectați de criza generată de epidemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. În acest sens, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență.

Cîțu a precizat că perioada va fi de aproximativ 6 luni și că ea va cuprinde și perioada de după expirarea stării de urgență.

”E un prim pas, important pentru a veni cu o soluție în ajutorul tuturor clienților băncilor. Este o soluție pe care o vom anunța joi, ea va fi pe o perioadă mai mare decât starea de urgență. Exact cât va dura, vom scrie în OUG de joi. Va fi mult mai mare pentru că nu știm cât va dura această perioadă și este nevoie de una mai mare pentru că nu știm când se va reveni la normal. Este vorba despre câteva luni. Am agreat o perioadă cu băncile și este de aproape 6 luni. Este vorba despre o păsuire. Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. E o soluție care nu creează probleme pe termen lung.”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here