OFICIAL! Bisericile vor fi închise de Paște. Slujba de Inviere, ascultată pe internet

0
23
Sarbatoarea Pastelui, a fost celebrata, in acest an de ortodocsi, in prima zi a lunii mai.

Toate bisericile vor fi închise de Paşte din cauza pandemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut astăzi, de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Pentru că accesul în lăcaşurile de cult este interzis, credincioşii vor putea asculta slujba de Înviere pe Internet.

„E limpede că slujba de înviere în biserică nu va putea fi urmărită în direct pentru că nimeni dintre noi nu va putea intra în biserică. Vom putea, însă, asculta slujba în mediile online”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la România TV. Nu se pune problema venirii la biserică în aceste condiţii. (…) Este deja limpede lucrul aceasta, chiar dacă este foarte trist. Doar clericii au acces în biserică, şi evident ei păstrând riguros toate măsurile. Mesajul meu este de acela de a ne regăsi în comuniune, în sfera aceasta a rugăciunii şi a credinţei. Nu mai putem din cauza distanţei sociale pe care trebuie să o respectăm să fim unul cu altul împreună, poate nici măcar de Paşti, dar putem să ne întâlnim în rugăciune”, a declarat Vasile Bădescu.

Patriarhia Română a decis ca în fiecare zi de slujbă să se tragă clopotele la miezul zilei şi „în acele momente să rostim toţi, măcar în gând, rugăciunea Tatăl Nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here