Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică. La nivel național, 184 de cadre medicale au coronavirus

0
40

Două doctoriţe de la Spitalul de Urgenţă Prof. dr. Dimitrie Gerota sunt în stare critică, a declarat  astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cei doi medici sunt internați la Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

„Sunt pe ventilaţie mecanică, au prognostic rezervat în acest moment, dar colegii lor şi colegii noştri, medicii, fac toate eforturile pentru a le salva. Ţin să menţionez că până în acest moment avem 184 de cadre medicale infectate cu Covid-19, dintre care cel mai mare focar este la Suceava, cu 90 de persoane, cadre medicale, dintre care 36 de medici. În acest moment avem 32 de persoane, pacienţi, în terapie intensivă, din care 26 sunt în stare gravă”, a precizat Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la antena 3.

La nivel național, 184 de cadre medicale au coronavirus. Spitalul Prof. dr. Dimitrie Gerota din Capitală a intrat pe 14 martie în carantină, după ce mai multe persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus, iar unele au fost depistate pozitiv. Poliţiştii au deschis ulterior un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului, fost cadru al Ministerului Afacerilor Interne, care nu declarase că venise recent din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here