Și-a strâns iubita de gât, apoi a adormit lângă cadavru

0
100

Crimă odioasă la Iași: un bărbat și-a lovit și strangulat iubita, iar, mai apoi, s-a culcat lângă ea. Spre dimineață, bărbatul a constatat că femeia era moartă și a sunat la 112. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2019,comuna Șipote, din județul Iași. Elena S. și Dumitru Aciubotăriței formau de ceva vreme un cuplu. Din câte se pare, relația dintre cei doi nu a fost tocmai roz, însă, cu bune și rele, au mers mai departe. Pe data de 24 noiembrie 2019, soarta avea să-i despartă pe cei doi pentru totdeauna.

În jurul orei 4:00, Dumitru Aciubotăriței a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. Le-a spus operatorilor că iubita lui a murit. Imediat, la fața locului au ajuns un echipaj medical și polițiștii. Medicii nu au putut decât să constate decesul. Când au ajuns, femeia murise de câteva ore.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că între cei doi concubini a izbucnit un scandal, în după-amiaza zilei de 23 noiembrie. Băutura ar fi jucat un rol important în toată această poveste și a făcut ca o ceartă banală să se transforme în crimă. Anchetatorii au mai spus că, după un schimb de replici, Dumitru Aciubotăriței, în vârstă de 44 de ani, a început să o lovească cu un obiect contondent și cu pumnii pe Elena. La un moment dat ar fi strâns-o de gât. Femeia nu ar fi murit atunci, însă loviturile primite aveau să o ucidă mai târziu.

Oamenii legii au mai afirmat că, cel mai probabil, băut fiind, Dumitru s-a așezat în pat lângă concubina lui și a adormit. Ulterior, spre dimineață, s-a trezit și a constatat că aceasta nu mai respiră. Atunci a dat alarma, însă a fost prea târziu. La scurt timp, Dumitru Acojocăriței a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv. Judecătorii l-au condamnat pe individ la 15 ani de temniță și l-au obligat să achite daune de peste 150.000 de lei către fiul minor al victimei.

„Instanța ia act de recunoașterea de către inculpat a pretențiilor civile și dispune obligarea inculpatului Aciubotăriței Dumitru la plata sumei de 150.000 de lei cu titlu de daune morale către partea civilă minoră Andrei S., aflată în Centrul Rezidențial „Mihail Sadoveanu”, din Pașcani. De asemenea, obligă inculpatul Aciubotăriței la plata sumei de 315,75 lei lunar (echivalentul a 1/4 din venitul minim net pentru anul 2019), de la data de 23 noiembrie 2019, până la împlinirea vârstei de 18 ani, către partea civilă minoră Andrei S.”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sursa: BZI.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here