Necropsii în cimitir la persoane decedate după ce au băut spirt contrafăcut

0
181

Mai multe cadavre ale unor persoane care au băut spirt contrafăcut au fost dezgropate la Iaș. Până în acest moment, 17 persoane, printre care 12 ieșeni, au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut de arabi. Anchetatorii au decis să extindă ancheta după ce la Sibiu au murit doi bărbați din aceeași cauză.

Astfel, vineri, la Plugari trei morți au fost scoși din mormânt pentru necropsie. Medicii legiști au ridicat probe pentru a stabili dacă decesele celor trei au legătură cu metanolul, substanța toxică găsită în spirtul SANTE MED.

Totul a început după ce Dawoud Abdel Nabi Ali, Ahmed Fuad și fiul unuia dintre cei doi au pus la cale afacerea ilegală. Odată cu începerea pandemiei, cei trei s-au gândit să facă bani rapid și simplu. Așa au ajuns să pună în practică un plan aproape diabolic. Au cumpărat recipiente din plastic, au imprimat etichete și au combinat mai multe substanțe folosind o cantitate uriașă de metanol, un alcool ucigaș. Alcoolul sanitar s-a vândut ca pâinea caldă și așa au ajuns arabii să vândă cantități uriașe de alcool medicinal contrafăcut, obținând zeci de mii de euro într-un timp extrem de scurt. Ambii aveau standuri în „Dragonul Roșu”, iar de acolo spirtul ucigaș a fost distribuit în multe zone din țară. Aceștia au fost arestați pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Sursa:bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here