Proxeneți trimiși să presteze muncă în folosul comunității la școală și la primărie

0
59

Un proxenet din Prahova trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală gimnazială din oraşul Buşteni, în vreme ce patru dintre colegii săi de infracţiuni vor munci la două primării din județ. Cei cinci proxeneţi prahoveni (patru bărbați și o femeie) au câştigat peste 300.000 de euro obligând tinere să se prostitueze şi au fost condamnați de Tribunalul Prahova la închisoare cu suspendare, informează realitateadeprahova.net.

Fiecare a fost condamnat la câte doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare, dar și la câte 60 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a decis ca trei dintre proxeneți să lucreze timp de două luni la Primăria din Comarnic, unul dintre ei va munci la Școala Gimnazială ”Nestor Urechea” din Bușteni, iar tânăra va lucra tot la primărie, dar în comuna Cocorăștii Mislii.

Instanța a decis să confiște și o important sumă de bani, de peste 300.000 de euro, dar și un autoturism BMW, găsit în casa proxeneților la momentul perchezițiilor.

Cei patru bărbați și tânăra au fost  acuzaţi că au obligat mai multe tinere să se prostitueze, atât pe teritoriul României, dar şi în Austria.

Metoda prin care fetele au fost corupte este una deja clasică: ”loverboy”. Fetele erau cerute în căsătorie şi li se promiteau o viaţă de lux, dar până atunci tânăra familie trebuia să facă rost de bani. Cum cea mai la îndemână metodă de a produce bani era prostituţia, fetele au fost forţate să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani.

Proxeneţii au fost reţinuţi în vara anuljui 2018, în urma unor percheziţii care au avut loc în mai multe localităţi din Prahova (zona Valea Prahovei), dar şi în Austria.

Sentința Tribunalului Prahova nu este definitivă. În prezent, la Curtea de Apel Ploiești s-a reluat judecarea cauzei în urma contestațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here