Criminaliștii au confirmat! Imaginile deocheate în care apare fostul episcop al Hușilor, sunt reale

0
32

Anchetatorii ieșeni au apelat la experți pentru a stabili cu exactitate dacă imaginile video în care a fost surprins fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă  sunt sau nu trucate. Experții au concluzionat că imaginile sunt reale, fără ca cineva să le fi modificat. Corneliu Bârlădeanu și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru au contestat arestarea preventivă, urmând ca Înalta Curte de Casație și Justiție să judece această contestație. Ancheta a durat atât de mult și din cauză că una dintre victime nu a avut până de curând curajul de a ieși în față și de a povesti prin ceea ce a trecut.

Joia trecută, procurorii ieșeni l-au reținut pentru 24 de ore pe Corneliu Onilă. Acesta fusese citat la audieri, în urma redeschiderii dosarului intitulat generic „Sex în chilie”. În urmă cu aproximativ un an, procurorii au redeschis cercetările. În acest caz, fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, a intrat în atenția anchetatorilor, fiind suspectat că ar fi obligat elevi de la Seminarul Teologic din Huși să întrețină relații sexuale cu el. Ancheta a fost redeschisă după ce în spațiul public au apărut informații noi, după ce, inițial, cauza fusese clasată.

Dosarul „Sex în chilie” a fost redeschis printr-o ordonanță a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, confirmată apoi de instanță.
Investigația inițială, în care procurorii au verificat dacă fostul episcop al Hușilor ar fi profitat sau nu de funcția sa pentru a face sex cu elevi minori, a fost deschisă la finele anului 2017, ca urmare a unui denunț. Surse judiciare afirmă că elevii din seminar ar fi fost constrânși să întrețină relații sexuale, în caz contrar fiind amenințați cu repetenția sau, mai rău, cu exmatricularea.

La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele fostului episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, pentru agresiune sexuală în formă continuată și viol în formă continuată, și pe numele fostului arhimandrit Sebastian Cristi Jitaru, pentru viol în formă continuată, șantaj în formă continuată și agresiune sexuală.

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii din Iaşi. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here