Ei sunt aleșii care au votat pentru menținerea pensiilor speciale

0
174

Senatul a respins miercuri propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale cu 90%,, cu votul aleșilor PSD. Votul social-democraților vine la doar două zile după ce liderul Marcel Ciolacu a recomandat Guvernului să impoziteze pensiile speciale pentru a avea bani să dubleze alocaţiile copiilor.

Situația din Senat a fost semnalată, într-o postare pe rețelele de socializare, de către parlamentarul USR Florina Presadă.

„USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. (…) Am venit cu o propunere de impozitare, iar PSD votează împotriva ei. Şi asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii şi promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale”, a afirmat Presadă pe Facebook.

Luni seară, preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, afirma că Guvernul ar putea emite o ordonață de urgență pentru impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, iar PSD nu o va contesta.

Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, declara, luni seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here