VIDEO: Rovinărean, găsit de jandarmi într-o grotă din Vâlcea. A plecat să mediteze

0
78

Un bărbat de 43 de ani, din oraşul Rovinari, a fost găsit, duminică, de către jandarmii montani într-o grotă situată la circa un kilometru de Mănăstirea Stănişoara. Bărbatul le-a spus jandarmilor că este pustnic şi a plecat de acasă pentru a medita. Jandarmii au fost sesizați de turiștii care tranzitau zona. După minute bune de negocieri, acesta a fost convins să își ia lucrurile de acolo și să meargă la echipajul de ambulanță care venise la fața locului.

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păuşa-Stănişoara a fost sesizat de către turiştii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănişoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora. După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară. Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întotdeauna hrană”, au transmis jandarmii gorjeni.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă bărbatul a refuzat transportul la spital şi a fost condus la o haltă feroviară pentru a merge acasă.

„După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să îşi ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură şi să meargă la echipajul de ambulanţă care îl aştepta. Acesta a primit 2 pacheţele de mâncare din partea şoferului de pe ambulanţă, respectiv a jandarmilor, şi a acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital. În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă”, menţionează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here