Elvira Șarapatin, cercetată penal după ce a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul accidentului

0
81

Deputatul PSD de Gorj, Elvira Șarapatin este cercetată penal după ce vineri, 2 iunie 2020, în timp ce se afla la volanul mașinii sale, a lovit un bărbat pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu și a fugit de la locul accidentului. De asemenea, polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce pe perioada cercetărilor.

”A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuvințarea organelor de poliție, iar la data de 12 iunie a.c., dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru competentă soluționare. Suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost dispusă ca urmare a dosarului penal întocmit”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Accidentul s-a produs vineri, 12 iunie, pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu. Cosmin Rădescu, un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea gorjeană Novaci, a fost lovit pe o trecere de pietoni  de o maşină de teren condusă de deputatul PSD de Gorj. Elvira Şarapatin. Parlamentara a fugit apoi de la locul accidentului.

Victima susţine că maşina condusă de parlamentar a oprit la trecerea de pietoni, dar, dintr-o dată, a pornit brusc. Cosmin Rădescu a precizat  că femeia aflată la volan nu era atentă, pentru că era aplecată şi căuta ceva în maşină:  „O maşină a oprit şi pe urmă a venit şi maşina asta de teren. Am văzut că era o doamnă la volan, care vorbea la telefon. A oprit pe linia care demarchează trecerea de pietoni. Am făcut pasul pe trecerea de pietoni. M-am uitat la dânsa şi ea avea capul băgat sub bord şi căuta ceva. I-am văzut doar creştetul capului. Apoi, brusc maşina a ţâşnit către mine. Am văzut botul maşinii că vine către mine şi am pus mâinile pe capotă. M-a luat pe capotă. S-a auzit un zgomot în urma loviturii şi dumneaei a ridicat capul şi am văzut-o. M-am dat puţin într-o parte. M-am gândit că poate este băută sau drogată, pentru că nu găseam altă explicaţie“, a declarat Cosmin Rădescu pentru Adevărul.

Imediat, deputatul Elvira Şarapatin a demarat în trombă. Bărbatul a încercat să o oprească şi a urmărit-o până la intersecţia cu sens giratoriu aflată la o distanţă de câteva zeci de metri. Cosmin Rădescu spune că şoferiţa l-a observat când îi făcea semne să oprească, dar a refuzat: „Eu nu am ştiut cine este, dar un domn de pe trotuar a spus «Ea este deputat şi uite ce face, în loc să ne apere, ne omoară pe trecerea de pietoni. M-am uitat după dânsa, dar a plecat în trombă. Ea a ajuns la intersecţia cu sens giratoriu unde era un blocaj. M-am dus după ea, i-am făcut semn să oprească, s-a uitat la mine, dar a plecat în viteză. M-am dus în parc să stau pe o bancă, pentru că nu mai puteam. Aveam şi o vânătaie la picior. Am sunat la 112 şi a venit un echipaj de la ambulanţă şi, apoi, poliţia. Le-am explicat că fugit de la faţa locului“, a mai precizat Rădescu.

La scurt timp, Elvira Şarapatin a fost adusă la fața locului de către un echipaj de poliţie. Aceasta ar fi fost deranjată de faptul că s-a făcut atâta caz pentru un lucru nesemnificativ. Mai mult, și-ar fi certat victima.

Era nervoasă pentru că a fost deranjată pentru un lucru insignifiant: „Era supărată, că ăstea sunt lucruri minore şi ea nu stă de vorbă pentru aşa ceva. A început să mă certe că sunt lucruri care nu trebuie băgate în seamă şi că nu trebuia să fac atâta caz“, a mai precizat Cosmin Rădescu.

Bărbatul susține că a fost dus la spital, unde s-a întâ.nit cu Elvira Șarapatin. Nu-și explică ce făcea acolo deputatul, însă susține că deși se simțea rău, medicii nu au vrut să-l interneze și l-au trimis acasă. Ulterior, după câteva zile de la producerea accidentului, acesta a mers la Serviciul de Medicină Legală, de unde a primit un certificat medical și 5-6 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, a și fost internat în spital, întrucât nu se simțea bine.

„Când am intrat acolo, dânsa era pe hol. Nu ştiu ce a vorbit cu domnii doctori, că pe urmă am fost scos din spital. Eu le-am spus că nu mă simt bine, dar doctorul mi-a spus că nu am nimic şi că nu pot să ocup patul“. Cosmin Rădescu vrea să se interneze din nou pentru că are în continuare dureri: Am dureri la coaste, în spate, şi la picior“, susține rădescu.

Cosmin Rădescu lucrează ca paznic la Uzina Mecanică Sadu. Este căsătorit și are o fiică studentă.

Sursa foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here