Târgu Jiu: Percheziții la afaceriști bănuiți de evaziune fiscală cu produse pentru protecție împotriva COVID-19. Prejudiciul depășește 1 milion de lei

0
151

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, marţi, 28 de percheziţii, pe raza municipiului Târgu Jiu, la sediile a 24 de agenţi economici şi domiciliile administratorilor într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 până în prezent, prin intermediul societăţilor comerciale s-a creat un circuit evazionist în scopul eludării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor realizate din comercializarea de produse în mediul online, inclusiv materiale de protecţie COVID-19.

„Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce privesc activităţile comerciale, 15 echipamente IT şi indisponibilizate mărfuri care urmează să facă obiectul cercetărilor ulterioare. Prejudiciul sesizat în cauză este de peste 1 milion de lei”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ GORJ.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here