Ponta a pierdut definitv procesul prin care contesta retragerea titlului de doctor. Este plagiator în mod definitiv și irevocabil

0
139

Victor Ponta a pierdut definitiv procesul prin care contesta retragerea titlului de doctor de catre CNATDCU.

”Victor Ponta a pierdut definitiv si irevocabil la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Ministerul Educatiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor in anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este in mod definitiv si irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul in care au aparut informatiile despre plagiatul lui in Revista Nature si pana ieri, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidenta: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras in mod corect de catre CNATDCU in 2016”, a anunțat jurnalista Emilia Sercan, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in drept din partea Universitatii Bucuresti, in iulie 2003, cu teza intitulata „Curtea Penala Internationala”. Indrumatorul stiintific al lucrarii a fost Adrian Nastase, pe atunci premier in functie. În 2012, Victor Ponta, pe atunci prim-ministrul Romaniei, a fost acuzat ca ar fi copiat sectiuni mari ale tezei sale de doctorat in drept din 2003 din publicatii anterioare, fara sa puna referinte exacte. Se constata ca mare parte din lucrare a fost copiata, cuvant cu cuvant, din mai multe lucrări. In total ar fi vorba de 85 de pagini, conform Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here