Traficanții care vindeau droguri liceenilor din Târgu Jiu, băgați după gratii. ”Marfa” costa între 30 și 50 de lei pliculețul

0
134

Cei 7 tineri care vindeau droguri liceenilor din Târgu Jiu, reținuți în urma perchezițiilor efectuate sâmbătă în Gorj, Dolj și Argeș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Tranzacțiile aveau loc în cartierul 9 Mai din municipiu, în apropierea unui liceu din zonă. ”Marfa” era vândută la prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei pliculețul.

Potrivit anchetatorilor, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a inițiat și a constituit, în municipiul Târgu Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În concret, inculpatul M.A.C. coordona activitatea grupului infracțional organizat, ai căror membrii efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la inculpatul C.A.E..
După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu Jiu, cu preponderență adolescenți.
În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu Jiu.
Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte 3 persoane.
Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești.

Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate, ambalate și apoi vândute cu preponderență către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu Jiu și a județului Gorj, la prețuri cuprinse între 30 și 50 lei/doza în funcție de cantitatea dorită.
Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive.
La data de 17.07.2020, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj Dolj și Argeș, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat și bunuri folosite la ambalarea drogurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here