Șefa Televiziunii Române, venituri mai mari decât președintele Klaus Iohannis

0
57

Oamenii din conducerea televiziunii publice şi-au actualizat declaraţiile de avere pe anul 2019. Doina Gradea, şefa TVR, are un salariu mai mare decât al preşedintelui ţării, potrivit declaraţiei de avere, informează Pagina de Media.

Şefa TVR a declarat un venit anual, încasat de la TVR, de 50.000 de euro (245.169 de lei), adică aproximativ 4.200 de euro (aproximativ 20.000 de lei) pe lună. Pe lângă salariu, Doina Gradea beneficiază şi de tichete de masă în valoare de 2.100 de lei anual și de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Comparativ cu şefa TVR, preşedintele Iohannis a declarat un venit anual de 37.000 de euro (180.000 de lei).

Ultimele luni au fost marcate de conflicte puternice între şefa TVR şi membrii Consiliului de Administraţie al televiziunii publice. Aceştia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, reproşându-i faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR. Acestea au fost făcute publice pentru a se vedea că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției. Toate acestea au culminat cu plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. Motivul plecarii sale a fost, conform cererii de demisie, divergențele cu Doina Gradea.

Sursa: România TV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here