PSD a respins în Senat aproape toate programele guvernamentale de sprijinire a sectorului privat

0
133

Ionel Danca, seful Cancelariei premierului Orban, anunta ca PSD a respins in Senat mai toate programele guvernamentale de sprijinire a sectorului privat. „Sa aprinda cineva lumina la PSD pentru ca deja e noaptea mintii ce se intampla cu actiunile lor politice de sabotare a Guvernului cu orice pret si cu orice prilej”, spune Danca.

„Pesedistii au dat in ‘orbul mintii’ si ataca fara judecata in Parlament toate programele economice ale Guvernului #PNL. Pana acum, corifeii crizei economice de la PSD au respins in Senat modificarea programului IMM Invest si aprobarea programului IMM Leasing. Ieri, au votat pentru respingerea programului Noua Casa si impotriva Ordonantei de modificare a Legii Eximbank pentru acordarea de credite subventionate companiilor mari. Urmeaza probabil ca PSD sa faca acelasi lucru si cu IMM Factor asa cum au anuntat ca vor respinge si rectificarea bugetara si vor lasa tara fara buget si fara cele mai importante programe de relansare economica. Sa aprinda cineva lumina la PSD pentru ca deja e noaptea mintii ce se intampla cu actiunile lor politice de sabotare a Guvernului cu orice pret si cu orice prilej! #RomaniaFaraPSD”, a scris Danca pe Facebook.

Pesediștii au dat în ”orbul minții” și atacă fără judecată în Parlament toate programele economice ale Guvernului #PNL….

Publicată de Ionel Dancă pe Joi, 3 septembrie 2020

Pe de alta parte, PSD sustine ca Guvernul PNL nu are programe de relansare economica si ca indreapta Romania spre prapastie.

Guvernul urmeaza sa aprobe in sedinta de joi, prin ordonanta de urgenta, unele masuri pentru elaborarea Planului National de Relansare si Rezilienta necesar Romaniei pentru accesarea de fonduri externe rambursabile si nerambursabile in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta, potrivit ordinii de zi afisata pe site-ul SGG.

In document se mentioneaza ca Ministerul Fondurilor Europene aloca fondurile necesare pregatirii proiectelor pe baza de contracte de finantare, incheiate cu beneficiarii finali de fonduri pentru pregatirea proiectelor, in functie de valoarea estimata a proiectelor de investitii, dar nu mai mult de 3% din valoarea estimata a acestora.

Pe agenda sedintei figureaza si un proiect de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri nationale pentru intreprinderi a caror activitate comerciala a fost intrerupta partial sau total in perioada starii de urgenta si a starii de alerta, in contextul crizei COVID-19.

Conform documentului, bugetul alocat pentru acordarea ajutorului de stat in cadrul Schemei sunt in valoare totala de 160.000.000 lei, iar numarul estimat de beneficiari ai ajutorului de stat este de maxim 3.000.

In sedinta de Guvern urmeaza sa fie aprobate si proiecte de ordonanta de urgenta din domeniul agricol, intre care una pentru modificarea Legii 332/2018 privind aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea stanelor montane si o alta pentru modificarea Legii 296/2018 privind aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare si/sau prelucrare a laptelui in zona montana.

Totodata, ar urma sa fie adoptat si proiectul de OUG privind finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27 kWp-100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin Programul de finantare „ELECTRIC UP”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here