Fonduri europene în valoare de 115 milioane de euro pentru Târgu Jiu

0
217

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de fonduri europene în valoare de 115 milioane de euro, pe proiecte ce vor fi implementate până în 2027. Această sumă se adaugă celei de 70 de milioane de euro, deja obținută de Târgu-Jiu pentru investiții ce urmează să fie realizate în următorii 3 ani. Primarul Marcel Romanescu a explicat că a reușit să obțină cele 115 milioane de euro pentru Târgu-Jiu printr-o negociere, la Ministerul Fondurilor Europene, ca reprezentant al primarilor de municipii din Oltenia.

Suntem beneficiarii a 70 de milioane de euro care vor fi puși în operă în următorii trei ani de zile pe raza municipiului Târgu Jiu. Este o mare realizare. Mai mult decât atât, din discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, indiferent de ce se va întâmpla în aceste alegeri, cetățenii Municipiului Târgu Jiu vor mai beneficia, în perioada 2020-2027, de încă 115 milioane de euro. Acesta a fost finalul negocierilor pe care le-am avut. Am avut și un avantaj pentru că la acea negociere am fost reprezentantul tuturor primarilor de municipiu din Oltenia. Interesul meu era ca municipiului Târgu Jiu să poată beneficia de o sumă însemnată, iar suma să nu fie repartizată în funcție de numărul de locuitori. Asta am obținut la negocieri, ca repartiția fondurilor să se facă pe un alt criteriu, adică să se țină cont de nivelul anterior al atragerii fondurilor europene. Nu mai avem altceva de făcut decât să pregătim proiecte pentru a acoperi în integralitate suma de 115 milioane de euro”, a precizat Marcel Romanescu.

Pentru ca cele 115 milioane de euro să ajungă la Târgu-Jiu, vor trebui depuse proiecte pe infrastructură. Potrivit edilului în funcție, în aceste proiecte vor fi incluse: cele 3 pasaje subterane de la Piața Centrală, magazinul Parângul, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, dar și asfaltarea tuturor străzilor din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here