Banii, telefoanele sau bijuteriile persoanelor decedate din cauza COVID-19 nu vor fi restituite rudelor. Unde ajung

0
196

Bunurile pacienților decedați din cauza COVID-19  vor fi restituite rudelor acestora. Chiar dacă este vorba despre bani, telefoane  sau bijuterii, acestea vor fi incinerate. Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a declarat că legea impune ca bunurile să nu mai fie înapoiate aparținătorilor. Mai multe rude ale unor pacienți internați la unitatea medicală din Târgu Jiu, care ulterior au decedat din cauza noului coronavirus, au reclamat faptul că nu le-au fost restituite bunurile acestora.

”În mod normal, conform legislației în vigoare, bunurile persoanelor care sunt aduse și depistate pozitiv cu coronavirus nu sunt restituite familiei și sunt incinerate. De aceea, noi îi sfătuim pe toți pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu suspiciune de infecție cu acest virus, să își lase toate bunurile de valoare acasă. Mă refer aici la bani, telefoane sau orice obiect de valoare. Așa este legislația în vigoare, nu se eliberează”, a declarat Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu. â

Până în prezent, la Spitalul din Târgu Jiu, au fost incinerate doar haine ale persoanelor decedate din cauza noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here