Ministrul de Finanțe: Trebuie să ne asigurăm că CE Oltenia nu va avea soarta companiilor care au sfârșit tragic

0
127

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit, miercuri, la Târgu-Jiu pentru a se asigura că CE Oltenia se îndreaptă în direcția bună. Cîțu a purtat discuții cu membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere dar și cu liderii sindicali din cadrul companiei energetice.

”Știți foarte bine, ajutorul de salvarea  fost aprobat anul trecut de Ministerul Finanțelor Publice, astăzi am fost să văd exact cum stau lucrurile cu planul de restructurare, pentru că încă nu am ieșit din situația aceasta, trebuie să ne asigurăm că CEO nu va avea soarta altor companii din România care au sfârșit tragic pentru că au avut un management prost. Mă asigur că sursele de finanțare sunt sustenabile, planul de restructurare este unul fiabil, și astăzi, după această vizită, pot spune că ne îndreptăm în direcția bună. Eu vin din Râmnicu Vâlcea, acolo unde s-a pierdut o companie de stat, Oltchim, așa că nu vreau să se întâmple același lucru și aici, vreau să ne asigurăm că salvăm această companie. Veți vedea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună”, a declarat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, la Târgu Jiu.

Deputatul Dan Vîlceanu a anunțat că au fost scoase la licitație lucrările în valoare de 17 milioane de lei, la blocul energetic 5, de la Termocentrala Rovinari, dar și lucrările de reparații la excavatoare, în valoare de 30 de milioane de lei.

”Vreau să vă spun că astăzi, când noi vorbim, în sistemul de achiziții publice, sunt deja publicate trei anunțuri de participare pentru proceduri de achiziție publică privind blocul 5 de la Rovinari, valoarea lor, până în acest moment, sunt peste 17 milioane de lei. Vă aduceți aminte că era o mare problemă despre care vorbeam, legat de faptul că excavatoarele  din carierele e lignit avea un grad avansat de uzură și nu se făceau revizii, liderii de sindicat veneau și îmi spuneau ă este o problemă din acest punct de vedere și oamenii nu sunt în siguranță pe aceste utilaje. Este acum publicat în SEAP, un anunț de participare pentru o achiziție publică în valoare de 30 de milioane de lei pentru excavatoarele de mare complexitate de la Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Dan Vîlceanu.

De asemenea, președintele PNL Gorj a dat din nou asigurări că nu vor avea loc disponibilizări colective în cadrul CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here