Miruță a expirat politic! USR-PLUS începe execuțiile după catastrofa de la locale

0
332

Eșec major în Gorj, la alegerile locale de duminică, al alianței USR-PLUS. Radu Miruță se pregătește să-și facă bagajele după ce formațiunea politică de la Gorj pe care o conduce a fost ”zdrobită” la vot, și nu a reușit să intre nici în Consiliul Local Târgu Jiu, și nici în Consiliul Județean Gorj. Miruță nu poate explica eșecul și spune că este posibil să fi plătit electoral ca urmare a faptului că și-a anunțat foarte târziu candidatul la Primăria Târgu-Jiu.

”E prematur să pot să îmi dau seama deja unde a fost greșeala. Poate că s-a intrat mai târziu în această competiție, și a fost și o discuție destul de lungă între USR și PLUS pentru această alianță, uitându-mă, la rece, pe lista de candidați, pot spune că, în continuare consider că lista colegilor de la Consiliul Local Târgu Jiu este bună, dacă n-aș spune printre cele mai bune comparativ cu ceilalți candidați, dar nu pot comenta rezultatul votului. Felicitări celor care au ajuns acolo”, a declarat Radu Miruță la Radio Infinit.

USR-PLUS l-a aruncat în lupta pentru Consiliul Județean Gorj pe Marius Hoară, iar pentru Primăria Târgu Jiu pe Florin Șarapatin.

După catastrofa de la alegerile locale, alianța USR-PLUS a început execuțiile în masă, fizate fiind filialele din țară unde au fost înregistrate cele mai slabe rezultate.  Preşedinţii USR Bihor şi PLUS Bihor, Silviu Dehelean şi Ioana Mihăilă, alături de conducerile judeţene, au decis deja să îşi depună demisia în cursul zilei de marţi.

„Alegerile locale recent încheiate s-au desfăşurat într-un cadru atipic, dar acest lucru nu justifică rezultatele proaste înregistrate de Alianţa USR PLUS Bihor. USR Bihor şi PLUS Bihor fac parte dintr-un alt val al politicii româneşti, aspect care ne obligă în sensul asumării unei atitudini responsabile şi corecte atât faţă de alegătorii noştri cât şi faţă de membrii celor două partide. În acest sens, în urma unei decizii comune, preşedinţii USR Bihor şi PLUS Bihor, Silviu Dehelean şi Ioana Mihăilă, alături de conducerile judeţene urmează să îşi depună demisia în cursul zilei de azi (marţi n.r.), urmând să asigure interimatul până la noi alegeri interne desfăşurate în baza prevederilor statutare. În acest fel, organizaţiile USR şi PLUS Bihor vor decide cum doresc să meargă mai departe”, se arată într-un comunicat al USR PLUS Bihor.

Doar 13% a reușit să obțină alianța USR-PLUS, la nivel național, la alegerile locale din 27 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here