Tăriceanu a divorțat și de Ponta. Nicio reacție după eșecul Pro România la parlamentare

0
222

Copresedintele Pro Romania, Calin Popescu Tariceanu, nu a avut nicio reactie publica dupa ce a devenit evident ca Pro Romania nu intra in Parlament.  Ponta a postat, totusi, un mesaj de ramas bun pe retelele de socializare.

Ultima aparitie publica a lui Tariceanu a fost duminica, dupa 0ra 21.00, la Romania TV, cand inca isi mai facea sperante ca intra in Parlament. El a spus ca „rezultatele exit-poll-urilor sunt datatoare de sperante” si a punctat ca urmeaza „faza complicata” a numararii voturilor. Mai mult, ii dadea indicatii lui Iohannis despre ce are de facut: „Presedintele trebuie sa respecte Constitutia, asadar trebuie sa convoace partidele la consultari si, in mod normal, partidul care a luat cel mai mare scor trebuie sa fie partidul care face propunerea de premier. Presedintele, conform Constitutiei, nu are dreptul discretionar de a numi premierul pe care il place pe diferite considerente, probabil politice, sau altele decat cele politice”.

In scurt timp, pe masura ce soseau rezultatele partiale, a a devenit evident ca Pro Romania nu mai intra in Parlament. Victor Ponta a postat, dupa miezul noptii, un mesaj in care a recunoscut ca Pro Romania a ramas in afara Parlamentului.

„Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alaturi in acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevarati, noi proiecte si noi provocari! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalti!”, a scris Ponta pe Facebook.

Tariceanu, in schimb, a intrat intr-o tacere de moarte. Foarte guraliv, agresiv si arogant in perioada campaniei electorale, el s-a trezit acum in postura umilitoare de a ramane in afara Parlamentului.  Nicio reactie publica de mai bine de 24 de ore, nici macar fata de colegii lui de partid.

Calin Popescu-Tariceanu a candidat pe primul loc pe lista pentru Senat a Pro Romania in Bucuresti. Numaratoarea partiala a voturilor arata ca Pro Romania nu are sanse sa intre in Parlament.

Sursa: Aktual 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here