Tren deraiat din cauza ploilor abundente

0
109

Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, în cursul nopții de luni spre marți. Din cauza scurgerilor de pe versanţi, pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care dus la blocarea traficului feroviar. Trenul circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Sibiu, și avea doar două vagoane. În tren se aflau nouă călători care nu au suferit leziuni. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri.

„Azi noapte, în jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor căzute de pe versant, roţile locomotivei şi ale primului vagon ale trenului Regio 2069, care circulă pe ruta Râmnicu Vâlcea – Călimăneşti – Sibiu, au escaladat şina şi au rulat până la oprire în afara acesteia. În tren se aflau 9 călători. La acest moment, cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă”, menţionează CFR Călători, într-un comunicat.

În urma incidentului, reprezentanții Regionalei CF Craiova au asigurat transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești – Lotru.

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 22 de localităţi din judeţele Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea, unde s-au produs inundaţii în urma ploilor abundente, iar vântul puternic a doborât copaci pe şosele şi pe calea ferată. Traficul a fost îngreunat pe trei drumuri naţionale şi este blocat în continuare pe calea ferată între Vâlcea şi Sibiu, anunţă IGSU.

Sursa foto: IPJ Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here