Percheziții la primărie. O angajată și-a însușit 350.000 de lei, bani proveniți din taxe și impozite

0
209

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice Olt au descins marţi, 2 februarie 2021, la Primăria Cilieni, într-un dosar de delapidare. În buzunarul unui funcționar ar fi ajuns 350.000 lei, bani proveniți din taxe și impozite.

Paguba ar fi ieşit la iveală în urma unui audit al primăriei. Banii şi i-ar fi însuşit agentul fiscal, o femeie, în prezent pensionară, scrie adevarul.ro.

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 4 percheziţii la sediul unei autorităţi publice locale din judeţul Olt şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei respective. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Din cercetări a reieşit faptul că, funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însuşit aproximativ 350.000 lei din casieria unităţii, sumele respective fiind încasate de la cetăţeni pentru plata impozitelor şi taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanţe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie“, a transmis IPJ Olt.

Potrivit primarului, o parte din banii sustrași au fost restituiți.

„A fost o sumă nedepusă la casierie, din 2015 până în 2019. Am făcut un raport de expertiză şi am făcut adresă către poliţie. Au venit…, altceva nu e. Am făcut un audit, am făcut o expertiză, ea banii i-a depus, de depus, acum e poliţia, îşi face datoria. Banii i-a depus, s-a mers în paralel, dar nu ştiu acum să vă spun la fix, pe date“,  a declarat primarul Ionel Marancea pentru adevarul.ro.

La audieri urmează să fie aduse trei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here