49 de studenți ai Facultății de Drept din București, propuși pentru exmatriculare. Cum au fraudat examenele

0
153

Un număr de 49 de studenți în anul I de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București au fost propuși pentru exmatriculare, din cauza fraudării mai multor examene, scrie Edupedu.ro.

„Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuțiii despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile.

Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți. Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a declarat pentru Edupedu.ro decanul Răzvan Dincă.

Conducerea Facultății a primit dovezi despre două grupuri organizate pe Whatsapp care rezolvau în comun subiectele și făceau schimb de experiență în care explicau metode de copiere.

În ianuarie, 113 studenți de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava au fost sancționați cu avertisment scris pentru că au folosit texte plagiate de pe Internet în lucrările, referatele și rapoartele prezentate la cursuri.  Consiliul de Administrație al instituției i-a sancționat cu avertisment scris, conform prevederilor Regulamentului cadru privind activitatea profesională a studenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here