Preot din Videle, prins în timp ce întreținea relații intime cu un minor dintr-un centru de plasament

0
138

Un preot din Videle a fost prins in flagrant, in timp ce intretinea relatii intime cu un minor, intr-o casa din Sectorul 3 al Capitalei. Tânărul care intretinea relatii intime cu preotul are 16 ani, este dintr-un centru de plasament si ar fi fost luat in mod frecvent de către acest barbat si recompensat cu bani, pentru a intretine raporturi intime cu el.

Preotul a fost audiat si retinut pentru 24 de ore. Acesta urmeaza sa fie dus, marti, in fata judecatorilor cu propunere de arestare.

„Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare.

Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum.

O astfel de faptă, de o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave.

În zilele imediat următoare acestei săptămâni, în care nu se poate întruni acest consistoriu din rațiuni duhovnicești, se va decide caterisirea, îndepărtarea lui definitivă din preoție”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Se pare ca acesta avea suspendat dreptul de a sluji la biserica din Videle, intrucat mai este cercetat intr-un dosar si ar fi implicat de mult timp in activitati infractionale de acest gen. Minorul este audiat si el in prezenta psihologilor anchetatori. Urmeaza sa se stabileasca daca mai sunt și alte victime ale preotului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here