Se scumpește pâinea! Cât va costa o franzelă

0
94

Producătorii de pâine din România se pregătesc de scumpiri. Creşterea preţului vine după scumpirea făinei, a uleiului, a curentului şi a carburanţilor. Patronii din panificaţie anunţă că franzela de 300 de grame va costa 1,5 lei bucata, de la 1,2- 1,3 lei cât costă în prezent.

”În acest moment, prețul fabricii angro este între 0,95 și 1 leu, franzela fresh 300 de grame neambalată. Ca și estimare va ajunge undeva la 1,10 lei 1,20 prețul angro al fabricii de pâine, astfel încât pe raft va fi 1,40 -1,50. Acest lucru se va întâmpla foarte rapid, că deja materiile prime sunt în creștere. Ca să ne asigurăm o rentabilitate minimă va trebui să umblăm puțin la preț în sens crescător. În bugetul unei familii nu cred ca e atat de mult. Este o sumă, dar cred ca se poate depăși momentul”, a declarat Bogdan Iosif, administratorul unei fabrici de pâine din Urlați, pentru antena3.

Patronii din industria panificației au justificat noile prețuri prin scumpirile materiei prime. Drojdia a crescut cu 20%, iar uleiul de palmier cu 50%. În plus, prețurile pentru energia electrică, gazele naturale, motorină, benzină sunt, de asemenea, mai mari în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here