Video: Carne expirată de 7 ani, găsită în restaurantele din Delta Dunării

0
179

Imagini de groază şi mâncare expirată în restaurante din Delta Dunării. Zeci de kilograme de carne expirată de mai bine de 7 ani și sarmale congelate de un an. Asta urmau să primească turiștii veniți în vacanță.
Totul a ieşit la iveală după un control al ANPC. În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

De asemenea, într-un restaurant din Năvodari inspectorii ANPC reclamă o mizerie de nedescris. Mâncarea era gătită pe un aragaz plin de grăsime, iar chiuvetele erau înfundate şi pline cu apă murdară. Potrivit reprezentanților ANPC, restaurantul nu este la prima abatere, activitatea acestui mai fiind suspendată din cauza peștelui depozitat în condiții improprii.

„Discutăm de peste 41 de tone de produse alimentare neconforme care au fost oprite de la comercializare. Este imposibil să existe vreo explicatie şi ca urmare nici nu poţi să asculţi vreo explicaţie”, a precizat Sorin Susanu, comisar șef ANPC.

Peste 50 de firme au fost verificate, în ultimele patru zile, la Murighiol. Câteva dintre cele cu probleme sunt restaurantele unor hoteluri cu multe stele, preferate de turişti.

Conform ANPC, doar în Delta Dunării au fost date amenzi de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here