CEO, pe un butoi cu pulbere.”Gunoaielor din Guvern, vă dăm foc”!

0
1101

Proteste de amploare în carierele din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Rând pe rând, minerii de la carierele Jilț Nord, Jilț Sud și Roșiuța au refuzat să înceapă lucru fiind nemulțumiți atât de salarii cât și de condițiile dezastuoase în care sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea.

Ortacii de la Cariera Roșiuța au afișat și o listă de revendicări. Aceștia vor:

îmbunătățirea condițiilor de lucru la locurile de muncă;

-aprovizionarea cu materiale pentru utilaje, necesare realizării procesului de producție; —–transportul la locurile de muncă (la intrare și ieșire cu mașinile) și reabilitarea căilor de acces către utilaje;

-acordarea echipamentului de protecție,

-plasarea personalului pe locurile de muncă pe funcții și meserii;

-întreruperea și încetarea abuzurilor asupra personalului muncitor;

-creșterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat;

-plata zilelor de sâmbătă și duminică cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanță; -pensionarea la 53 de ani cu un stagiu de cotizare de 30 de ani.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării, fiind nevoiți să-ți desfățoare activitatea în condiții execrabile, să meargă kilometri întregi pe jos prin noroaie care ajung la nivelul cizmei. Mai mult, aceștia trebuie să facă munca a doi oameni datorită deficitului de personal din zona de producție. Ar mai fi nevoie de 3.100 salariați în activitatea de extracție și 1.100 de salariați în sectorul energetic .

După ce au văzut că protestele iau amploare, reprezentanții Compelxului Energetic Oltenia au transmis că a fost stabilită o întâlnire între conducerea Ministerului Energiei și partenerii sociali din CEO, programată pentru mâine, 14 ianuarie, la ora 15:00. La aflarea veștii, minerii au reacționat dur, fiind de părere că astfel se încearcă dezamorsarea conflictului.

”Se duce moara la sac? Să identifice ce? Să identifice neșimțirea unora? Iar se trage de timp?, Gunoaielor din Guvern, vă dăm foc!”, au reacționat ortacii pe paginile de socializare.

Ei ne spun că nu se poate, noi le amintim că este iarnă.

Mă întreb cât timp trebuie să mai treacă pentru ca guvernanții noștri să priceapă că răbdarea minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia s-a epuizat, și că nu mai este de joacă !? 
Pentru că din 2012 de când a fost creat C.E.Oltenia, s-au tot jucat cu răbdarea și înțelegerea noastră până când ne-au adus în pragul disperării! 
Salariile noastre sunt an de an tot mai mici în comparație cu ale celorlalte categorii socio-profesionale, iar neajunsurile din viața noastră au depășit de mult timp limita suportabilității!
În fiecare an, prin munca noastră grea susținem Sistemul Energetic Național, și ca drept răsplată în anul 2015, ei ne-au lăsat fără primă de vacanță și fără bilete de odihnă și tratament! Iar noi am tăcut și am îndurat.
An de an rămânem tot mai puțini, mai îmbătrâniți și mai bolnavi, dar ni se cere să muncim mai mult și mai greu!
În fiecare iarnă ne laudă și ne felicită pentru că salvăm România de frig și întuneric, de parcă laudele și felicitările lor ne-ar ține de foame! Pentru că pe „sub masă” ei mai pun niște biruri pe noi și ne transmit cu cinism că trebuie să facem iar reduceri de costuri!
Cam asta e starea de fapt, domnilor guvernanți! Acesta este adevărul, și degeaba se supără unii!
Pentru că singurii care se supără când aud adevărul, sunt cei care trăiesc în minciună”,
a reacționat pe facebook Manu Tomescu, lider în Sindicatul Energia Rovinari. 

Media de vârstă în CE Oltenia este de aproape 50 de ani, iar compania are 13.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here