Minerii au ieșit din greva foamei. Au negociat toată noaptea cu administrația CEO

0
410

Angajații CE Oltenia care au intrat ieri in greva foamei in fața sediului companiei au renunțat la protest, după ce toată noaptea au purtat negocieri cu administrația Complexului Energetic.

În această dimineaţă, la ora 6:00, s-au încheiat discuţiile din cadrul comisiei de negociere. Ultima ofertă ce a putut fi obţinută de la Directoratul C.E.Oltenia vă va fi prezentată de către liderii dumneavoastră de sindicat, chiar în această dimineaţă. În urma discuţiei avute cu colegii care mi-au fost alături în greva foamei, protest extrem în care am dorit să fim solidari cu minerii din C.E.Oltenia, am hotărât să încheiem protestul după cele 24 de ore şi după această ultimă ofertă a administraţiei. Consider că meritul pentru obţinerea acestor drepturi şi creşteri salariale, este in primul rând al minerilor care au dat dovadă de curaj, demnitate şi solidaritate“, a scris  Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari pe pagina sa de Facebook.

Administrația va oferi adaosuri de 700 de lei brut pentru muncitori, 500 de lei pentru conducătorii de formații de lucru și 400 de lei pentru șefii de sectoare. Propunerile vor fi prezentate în această dimineață minerilor care protestează în cariere. Situaţia este deosebit de gravă, pentru că termocentralele aproape că au epuizat stocurile de cărbune şi nu mai pot funcţiona. Rămâne de văzut dacă minerii sunt mulțumiți de rezultate și își vor relua activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here