Bătaie de joc.Trei senatori și un deputat PNL au retras proiectul prin care solicitau eliminarea pensiilor speciale

0
757

Nesimțire dusă la extrem. Trei senatori și un deputat PNL au retras proiectul, depus în urmă cu câteva zile, prin care solicitau eliminarea pensiilor speciale. Bulacu Romulus, Citu Florin, Buican Cristian si Stirbu Gigel au initiat, pe 12 februarie 2019, un proiect legislativ prin care pensiile de serviciu, cunoscute publicului larg drept pensii speciale, să fie eliminate.

„Pensiile speciale reprezinta o forma de recompensa pentru anumite categorii profesionale. Din pacate, lipsa unor prevederi clare, obiective si transparente de stabilire a categoriilor profesionale ce ar putea sa beneficieze de pensii de serviciu, precum si lipsa unei limitari a cuantumului pensiilor de serviciu a transformat acest sistem de pensii speciale intr-una dintre cele mai mari probleme ale Romaniei”, au scris inițiatorii proiectului in expunerea de motive.

Numai că, aceștia s-au răzgândit în doar două zile în privința „anomaliilor generate de existența pensiilor de serviciu care sunt de ordin social si financiar si influențează negativ societatea românească”.

”In temeiul art. 96, alin. (1) si alin. (2) din Regulamentul Camerei Deputaților, subsemnații Cristian Buican, Gigel-Sorinel Stirbu, Florin Citu si Romulus Bulacu va solicităm să luați act de solicitarea noastră privind retragerea Propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu, inregistrată cu nr. 33/12.02.2019 la Biroul Permanent al Senatului”, se arată in Nota pe care cei patru au semnat-o prin care solicită ca proiectul privind anularea pensiilor speciale sa fie retras.

Proiectul nici macar nu a avut sansa de a fi discutat in Comisiile Senatului. Pensiile speciale de care beneficiază unii demnitari sunt foarte mari față de ce primește populația generală a României. Unii oficiali ai statului român au ales să iși combine veniturile (salariu + pensie + pensie specială) iar acum aceștia prinesc lunar de la stat sume care depășesc cu ușurință 10.000 de euro, in timp ce salariul minim net lunar este 1263 lei, adică aproximativ 266 de euro. Spre exemplu, ministrul Justiției incasează lunar peste 57.000 de lei, adică peste 12.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here